TABARA FOLK CALAFAT 2009

luni, 20 iulie 2009

 



Într-o lume bântuită de sindromul globalizării şi de efectele crizei mondiale, având ca repere fundamentale banii, informaţia, viteza şi iar banii şi peste toate, înglobându-le, tronând puterea, într-o astfel de lume, în care zidurile dintre oameni se înmulţesc “natural” de la o zi la alta, este imperios necesar să creştem numărul porţilor. Porţi prin care să ajungem mai uşor unul la altul, om la om, suflet la suflet. O astfel de poartă străveche este cântecul cu muzică şi versuri alese. În Oltenia anului 2009 cântecul crează două EUROPORŢI: una la Calafat -“Poartă Dunărea” şi alta la Târgu Jiu - “Poarta Sărutului”.

“Poartă Dunărea”

Este subproiectul care-şi propune să organizeze cea de-a XII-a ediţie a Taberei Naţionale de Muzică Folk de la Calafat cu participare internaţională (Bulgaria, Serbia) în perioada 1-8 August 2009. Sloganul taberei, începând cu această ediţie, este “Asta-i muzica ce-mi place”, o expresie ce va lega peste timp două evenimente majore de care Calafatul şi-a legat numele, unul istoric – războiul de independenţă din 1877-1878 şi altul cultural. Participă folkişti consacraţi, poeţi, critici muzicali, jurnalişti, fani. Faţă de ediţiile anterioare, cea din acest an suferă câteva schimbări pe care organizatorii le doresc în bine. Astfel, spectacolul de deschidere va avea loc în centrul oraşului, pe o scenă mare, cu începere de la ora 21.00 şi va dura fix 3 ore. În zilele următoare vor avea loc spectacole de zi în centrul Calafatului, Vidinului şi pe cele două plaje şi spectacole de seară pe terasa hotelului “Panoramic”. Pentru prima dată în tabără va exista un grup de tineri care vor crea în cele opt zile două cântece pe versuri puse la dispoziţie de către organizatori sau pe versuri proprii, după preferinţă. Un cântec va avea versuri comune pentru toţi participanţii. În penultima zi a taberei tinerii folkişti vor oferi pe terasa “Panoramic” propriul lor spectacol. De la Calafat participanţii Taberei Folk se vor deplasa la Târgu Jiu, la Festivalul “Poarta Sărutului”.
La ediţia 2009 a “Taberei Folk” se pot înscrie de pe acum cantautori care în anul 2008 şi 2009 au participat, în calitate de concurenţi, la unul sau mai multe festivaluri naţionale de muzica folk (Tg. Jiu, Bucureşti, Alba Iulia, Brăila, Braşov, Galaţi, Piteşti, etc.) şi au obţinut un loc I, sau două locuri II, sau trei locuri III, sau un loc II şi un loc III. Pentru înscriere vor fi trimise organizatorilor un curriculum vitae şi copiile scanate ale diplomelor obţinute. Menţionam că vor putea fi ocupate astfel un număr de 20 de locuri pentru care organizatorii asigură cazarea şi masa pe durata taberei, precum şi transportul până la Tg. Jiu, unde se va desfăşura Festivalul Concurs de Folk şi Baladă “Poarta Sărutului” şi unde vor fi înscrişi în concurs doar participanţii la “Tabăra Folk”. Lămuriri suplimentare la timpul potrivit.
Cele 20 de locuri vor fi ocupate conform regulii:

“primul venit, primul servit”.

“Seniorii” vor participa în aceleaşi condiţii ca şi până acum:
“Veni(t), Vidi(n), Vici(i)”.

0 comentarii:

AlinaManole  Ovidiu Mihailescu  ForeverFolk folkfrate Tabara Folk Trupa Atelier  BocanculLiterar KarmaGiurgiu OvidiuScridon baterii-lux